Hvor oppbevarer du kaffebønnene?

Har du oppbevart kaffebønnene på feil sted i årevis?

Forskere ved universitetet i Bath har gjennomført en studie som tester teorien om at kaffebønner holder seg friske lenger når de oppbevares i fryseren. Studien konkluderer med at dette faktisk stemmer, og ikke nok med det – forskerne fant også ut at kaffebønnene smaker bedre når de fryses.

Dette skyldes at når fryste kaffebønner kvernes, blir kverningen ofte jevnere. Dermed oppnår man en enklere og mer fullstendig trekking av kaffen. Studien undersøkte smaksforskjellen fra romtemperatur og helt ned til – 195 °C og fant at jo kjøligere kaffebønnene oppbevares, desto mer velsmakende blir kaffen.

At kaffebønnene kvernes jevnere, gjør bryggeprosessen mer effektiv, siden vannet bruker kortere tid på å filtrere gjennom. Og du får likevel kaffe som smaker fantastisk.

Hvis du er opptatt av smaken på kaffen, burde denne informasjonen ha stor betydning for deg! Kanskje det er på tide å flytte kaffebønnene over i fryseren …

 

Opptatt av god kaffe på jobben? Her kan du enkelt finne et bredt utvalg av kaffeautomater til bedrift kaffe:
Valg av kaffeautomat bedrift

Vi anbefaler deg å lese om vår «know how» vedrørende valg av riktig kaffeautomat til din bedrift. Kaffe skal smake godt!

Lykke til med valg av god kaffe på jobben!
Hilsen oss i A:KAFFE – Kaffeautomater AS

Kontakt oss for mer informasjon vedrørende kaffeautomat bedrift!