Vår Puro Fairtrade Kaffe har til nå reddet 66 494mål med regnskog. Hvor reservatene befinner seg finner du på www.purocoffee.no og google maps.

Vi er stolte av å presentere vår Puro Fairtrade kaffe i ny delikat og stilren forpakning. På bildet ser du vår Puro Noble Fairtrade kaffe. Denne blandingens sammensatte karakter kommer fra den milde og runde blomsteraromaen i Guatemalas høytdyrkede arabicabønner, som er nøye blandet med arabicabønner fra Peru for en perfekt smaksbalanse. Ved å tilsette robustabønner av førsteklasses kvalitet oppnår man et hint av mørk sjokolade, og blandingen fungerer derfor utmerket til enhver anledning.

Kaffeprofil:

Opprinnelse: Peru, Honduras, Guatemala, Colombia og Uganda

Kaffetype: Fairtrade og skyggedyrket 80% Arabica 20% Robusta

Produsenter:

Peru CEPROAP ligger i Pichanaki-regionen. Kaffen her dyrkes i 1650 meters høyde av småprodusenter som håndplukker bønnene fra juni til oktober, vasker og renser dem for hånd og soltørker dem til slutt.

Honduras COAGRICSAL & COPROCAEL ligger i regionene Copán og Ocotopeque. Kaffen her dyrkes i 1000–1500 meters høyde av småprodusenter som håndplukker bønnene fra desember til februar, vasker og renser dem for hånd og soltørker dem til slutt.

Guatemala FEDECOCAQUA ligger i Huehuetenango, Cobán, Verapaces, Retalhuleu, San Marcos og Zacapa. Kaffen dyrkes i 1900 meters høyde av flere småprodusenter som håndplukker bønnene fra januar til juni, vasker og renser dem for hånd og soltørker dem til slutt.

Colombia ASPROUNION ligger i Nariño, hvor kaffe dyrkes på 1300-1800m over havet av 270 små kaffefarmer som dekker ca 700 hektar. De håndplukker hoved avlingen av kaffe i april-juni, men har også en mindre avling i oktober – januar. I likhet med de andre kooperativer, vasker de og rengjør for hånd før de soltørker innhøstingen.

Uganda KCFCS eller Kibinge Coffee Farmers Co-operative Society er en sammenslutning av kaffebønder som holder til 150 km sørvest for Ugandas hovedstad Kampala, i fylket Kibinge i Bukomansimbi-distriktet. Takket være Kibinges unike geografiske beliggenhet like sør for ekvator kan kaffen høstes inn to ganger i året. I dette området produseres noe av den beste robustakaffen i verden, med harde bønner som gir jevn brenning og en mild, nøytral smak med rundhet og sødme. Kaffen dyrkes i 1250 meters høyde og håndplukkes fra mai til september, og igjen fra oktober til januar.

Morgenkaffen