Idag den 1 oktober er det den internasjonale kaffedagen. Ordene er som musikk i våre ører og vi tipper det er det i dine også.  Siden 2015 har vi feiret den internasjonale kaffedagen, og i år er intet unntak.

 

En Global feiring

Den internasjonale kaffedagen er en global feiring av kaffens reise fra plantasje til koppen med varm deilig kaffe du har foran deg opptil flere ganger om dagen. Du tenker kanskje at denne dagen handler om din kjærlighet til kaffe, og på en måte gjør den det – men den handler også om at vi får muligheten til å hedre de kvinner og menn som dyrker og høster kaffen du så inderlig elsker og ikke klarer deg uten.

 

Hos oss i A:Kaffe betyr denne dagen at vi kan feire det vi brenner for og som vi synes er så godt at det ikke holder med en kopp eller to i løpet av dagen.

 

PURO fairtrade kaffe

I anledning årets internasjonale kaffedag vil vi sette fokus på vår Puro fairtrade kaffe som ligger våre hjerter nært.

I 2005 ble Puro etablert i samarbeid med World Land Trust som et ønske om å stoppe utnyttelsen av fattige land ved å sørge for rettferdige priser til kaffebøndene og bevaring av regnskogens biologiske mangfold i kaffeproduserende land.

Den internasjonale kaffedagen

Ved å benytte seg av Purokaffe bidrar du og din bedrift til å redde regnskogen.

Siden 2005 har Puro opprettet 11 regnskogreservater i 8 kaffeproduserende land og reddet svimlende 133.460 mål regnskog. Hvor flott er ikke det?

 

Puro står for mye mer enn bare god kaffe, det står også for omsorg og respekt for mennesker og planeten vår.

 

Kvinner i fokus

Vi vil også rette fokus mot årets tema for den internasjonale kaffedagen hvor kvinner er i fokus. «Women in Coffee» eller kvinner i kaffeindustrien som vi sier. Vi håper du nyter kaffen litt ekstra i dag og at du sender en tanke til arbeidende kvinner i kaffeindustrien.

 

Hilsen oss i A:Kaffe.

Den internasjonale kaffedagen