Kaffepause. Er ikke det et ord som klinger godt? Det syns vi.

Etter en veloverstått sommerferie, er det tilbake til jobben.

Forskere fra Baylor Universitet har utført en stor undersøkelse vedrørende pauser og effektivitet på arbeidsplassen. Og det er spennende lesning.

De fleste tar en rekke pauser i løpet av sin arbeidsdag: kaffepause, frokost pause, røykepause og kanskje en liten gåtur med en kollega.

Men hvilke pauser er de beste pausene og dermed de som øker konsentrasjonen, energien og motivasjonen?

De to forskerne intervjuet 95 ansatte mellom 22 – 67 år over en fem dagers arbeidsuke, og hver person ble bedt om å dokumentere hver pause de tok i løpet av denne tiden.

De viktigste resultatene av undersøkelsen er:

Det mest passende tidspunkt for en pause i arbeidsdagen er midt på formiddagen.

Faktisk viste undersøkelsen av den kultur, der ofte kan være, hvor man arbeider hardt hele morgenen og formiddagen for først å avholde lunsjpause eller sene kaffepauser, kan være ødeleggende for medarbeideres energi, konsentrasjon og motivasjon.

Derimot er et pusterom midt på formiddag fordelaktig for energi, konsentrasjon og motivasjon resten av arbeidsdagen. Her anbefaler vi en god kaffepause.

“Når en pause først ble avholdt mange timer etter begynnelsen på ​​arbeidsdagen, ble det rapportert om færre positive ressurser og flere symptomer på dårligere tilstand etter en pause”, sier forskerne. “Derfor konkluderer vi, at pauser senere på dagen er mindre effektive.”

De som tar “gode pauser” opplever bedre befinnende og økt arbeidsglede.

Undersøkelsen viste en økt gjenvinning av energi, konsentrasjon og motivasjon etter en “god pause”, altså en pause tidligere på dagen. De gode pausene fører til, at medarbeidere opplever færre somatiske symptomer som hodepine og leddsmerter etter pausen.

Medarbeidere opplever også økt arbeidsglede og fellesskap samt et vesentlig reduksjon av utbrenthet og tretthet.

Lengere pauser er gode, men det er en fordel å ta hyppige korte pauser.

Undersøkelsen kom ikke med et fasit på, presist hvor lang en pause skal være. Men det ble konstatert, at flere korte pauser var forbundet med økning av medarbeidernes ressurser, hvilket tyder på, at vi bør holde flere korte pauser for at øke velvære under arbeidet. Igjen kan vi anbefale en tur ut til kaffeautomaten i virksomheten.

Den ene av forskerne Emily Hunter, Ph.D. siger: ”Motsatt av din mobiltelefon, som sier at den skal tømmes komplett for strøm, før den lades opp igjen, bør du i stedet lade opp flere korte gange i løpet av dagen.

Vi er veldig enige i undersøkelsen, og synes at alle bør stoppe opp midt på formiddagen til dagens første, eller anden kopp med riktig god kaffe.

Ønsker din bedrift bedre kaffe = bedre pauser.

Opptatt av god kaffe på jobben? Her kan du enkelt finne et bredt utvalg av kaffeautomater til bedrift kaffe:
Valg av kaffeautomat bedrift

Vi anbefaler deg å lese om vår «know how» vedrørende valg av riktig kaffeautomat til din bedrift. Kaffe skal smake godt!

Lykke til med valg av god kaffe på jobben!
Hilsen oss i A:KAFFE – Kaffeautomater AS

Kontakt oss for mer informasjon vedrørende kaffeautomat bedrift!