Hva har Napoléon Bonaparte med vår kaffe å gjøre?

I slaget ved Waterloo 18. juni 1815 ble Napoleon slått av britene under hertugen av Wellington og prøysserne under marsjall Blücher. Napoleon gikk til angrep med 72 000 mann og 264 kanoner mot den britiske hær. Britene telte 67 000 mann med 160 kanoner, men franskmennene klarte ikke å bryte gjennom Wellingtons linjer. Avgjørelsen kom da Blücher nådde frem med 45 000 mann og angrep Napoleons høyre fløy. Det var i alt 45 000 drepte og sårede.
Slaget var Napoleons definitive nederlag og satte et tidsskille i europeisk historie. På stedet er det nå bygd en stor pyramide, der man fra toppen har rundskue over de ulike troppenes posisjoner.

For å få perspektiv på hvor gammel vår kaffehistorie er, er det enklere for oss å billedliggjøring dette med Napoléon. Vår historie startet i 1801, 14 år før Napoléon tapte slaget i Waterloo.

Kunnskap i kunsten å brenne og blande, er perfeksjonert i over to hundre år av generasjoner av Michielsen familien, dedikerte til å lage kaffe, nytes nå på fem kontinenter. Gjennom denne perioden har det vært fullpakket med nyvinninger. De legendariske hendelsene som å lage kaffe fra eikenøtter under andre verdenskrig, banebrytende utvikling av filtermalt og vakuumpakket kaffe, samt lanseringen av det første konseptet på kopp filter. I dag har selskapet fokus på initiativ og innovasjon.

A:KAFFE er en lokal aktør med lokalt og internasjonalt eierskap. Som en del av Miko Gruppen har vi en historie som går helt tilbake til 1801. En historie som strekker seg i mer enn 200 år og som gjør Miko til en av verdens eldste kaffebrennerier. Miko Gruppen eksporterer til nesten 50 land og har i dag ca 1 000 ansatte med en omsetning på i underkant av 2 milliarder norske kroner. A:KAFFE ble stiftet allerede 1. mai 1993 under navnet Serveringssystemer ANS. Virksomheten har siden oppstart jobbet med serveringsautomater, herunder: kaffeautomater, espressomaskiner, kaffetraktersystemer, vareautomater, brusautomater, juiceautomater, vannkjølere og vannrensesystemer. Både med salg, utleie, vedlikehold og vareleveranser.