Smaker takeaway kaffe det samme som «in-house» kaffe?

Helt siden den første kaffen ble servert i en «to go» kopp har det vært en diskusjon rundt temaet om hvorvidt takeaway kaffe faktisk smaker det samme som kaffe som serveres «in house». Forhåpentligvis vil denne bloggen vil gi deg litt mer informasjon om saken.

Det er en stor forskjell i smaken av kaffe når den blir servert i en «to go» kopp i stedet for i en f.eks porselens kopp. Hvis du ikke tror oss, prøv selv!

Du tenker kanskje at en barista kan ha hatt en dårlig dag, men det er faktisk en veldig enkel grunn til hvorfor kaffen smaker annerledes. Den enkle faktoren er lokket på «to go» koppen. Lokket fanger alle de fantastiske kaffearomaene inni koppen og gjør da at kaffen smaker mindre. Dette er ikke bare en myte, men vitenskapelig bevist at vår luktesans faktisk bidrar mye for å få ut den fulle smaken av det vi drikker og spiser.
Lokket stopper ikke bare duften av kaffen men også teksturen. For eksempel hvis du har en cappuccino som du drikker gjennom et lite hull, vil det gjøre det vanskeligere å få en full kremet konsistens som en cappuccino normalt leverer.

Enkelte selskaper har forsøkt å løse dette problemet ved å utvikle et nytt lokk med et ekstra hull i toppen, slik at du kan lukte kaffen lettere og få en fyldigere smak. En rask løsning på problemet, bortsett fra å kjøpe lokk med ekstra hull i, er og selv stikke et ekstra hull i lokket, men pass på så du ikke heller varm kaffe over deg selv!

Ønsker du eller din bedrift å vite mer om dette teamet?
Ta kontakt for mer informasjon.