Vi tilbyr te på jobben til de som kanskje ikke liker kaffe, eller av og til vil nyte en god kopp med te.
Hos oss i A:Kaffe tilbyr vi førsteklasses te i mange forskjellige smaker, så her skal det godt gjøres å ikke finne noe man liker.

Vi nordmenn er som kjent i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking, men visste du at det på verdensbasis konsumeres mer te enn vann? Te har blitt drukket i flere tusen år og i Europa startet vi en gang på 1500-tallet.

 

Hva er te?

Te er en drikk som lages ved å trekke blader, skudd eller knopper fra tebusken Camellia sinensis i varmt vann. Det finnes utallige mange typer te i verden og utrolig nok stammer all te fra denne planten. Camellia sinensis er en tropisk plante som alltid er grønn.

På samme måte som kaffe er det en rekke faktorer som skiller typene av te fra hverandre. Blant annet når bladene blir høstet inn, hvor de blir høstet fra og prosesseringsmetoden.

De fire basiskvalitetene kalles hvit te, grønn te, oolong og sort te.

Hvit te lages av skuddene fra teplanten. Hovedsaklig blir hvit te dyrket og høstet i sørøst Kina. Hvit te er en ren og lite bearbeidet type te. Prosessen er kun høstet og tørket, og får derfor en fin subtil smak. Dette gjør også at hvit te inneholder svært lite koffein.

Grønn te er kun laget av blader fra teplanten. Umiddelbart etter at tebladene er plukket og tørket blir de dampet. Prosessen gjør at bladene forblir grønne og beholder mye av smaken. Dette gjør at grønn te har et rikt innhold av antioksidanter. Grønn te er  mest kjent for å ha helsebringende effekt.

Oolong te er noe midt imellom sort og grønn te. Teen blir produsert på samme måte som sort te, men har kortere oksideringsprosess. Oolong teen har oftere en dypere og mer kompleks smak med en fuktig aroma. Oloong er lite ubredt i Norge.

Sort te er i likhet med grønn te også laget av bladene til teplanten. Istedenfor å dampe bladene etter at de er tørket blir de knust. Deretter lar man bladene gjære i noen timer. Det er dette som gjør at bladene blir sorte. Man lar så bladene tørke enda en gang før de blir sortert. Sort te har en sterkere smak og inneholder mer koffein enn de andre typene. Sort te er den typen te som er mest populær i Europa.

 

Te på jobben

 

Helsebringende effekter

Hvis du er en av de som drikker mye te har du kanskje allerede en te-favoritt? Men visste du at de ulike variantene også har helsebringende effekter?

Vi nevnte tidligere i innlegget at grønn te er mest kjent for å ha helsebringende effekter og blir ofte sett på som et mirakel for kroppen. De supersunne plantestoffene katekiner hjelper kroppens cellers til å reparere seg selv raskere, slik at skaden etter f.eks et hjerteinfarkt blir mindre. Grønn te er også blitt tildelt egenskaper som forebygger av kreft, leddgikt og den senker kolesterolet.

Det skal også sies at hvit te har helsebringende effekter. Det blir sagt at den er best for forebygging av kreft i tillegg skal den hjelpe mot feber og væskeopphoping.

Likevel er det svart te som har de beste helsebringende effektene. Svart te beskytter blant annet mot hjerte-karsykdommer og kreft, i tillegg til at den styrker immunforsvaret og renser kroppen.

Hos oss i A:Kaffe tilbyr vi også Rooibos te som kommer fra rooibos busken. Busken inneholder flytende flavonoider, som beskytter hjernen og kretsløpet, og det sies også at Rooibos te forebygger kreft og senker kolesterolet. I tillegg hjelper teen mot oppblåst mage, kolikk hos spedbarn, infeksjoner og virus.

Som vi ser ut fra dette har mange av te-typene de samme helsebringende effektene, men de har også noen ulike effekter. Vi kan med sikkerhet si at te er sunt for kroppen, i tillegg til at det smaker godt.

 

Te på jobben

Ønsker din bedrift eller forening te på kontoret, i butikken eller andre steder? Vi tilbyr te fra Eilles eller Puro hos oss og dere er velkomne til å smake på teen i vårt Showroom i Professor Birkelands vei 25 i Oslo.

For den miljøbevisste tilbyr vi Puro Fairtrade te i tillegg til at vi har Eilles te og Eilles Luxury World Selection te i herlige silkeposer. Vi kan blant annet friste med vanlig Earl Grey te som gjerne er et klassisk valg, grønn te med sitron, deilig te av appelsin som inneholder 10 vitaminer, pepperminte te om du ønsker noe forfriskende eller førsteklasses te fra Himalaya, nemlig Darjeeling Royal – teen blir sett på som “Champagne of the teas” og er absolutt å anbefale. Vi har flere varianter og du kan se vårt utvalg av te her. Scroll deg ned til Eilles tee og Eilles Luxury tee for å lese mer om de ulike typene av de vi tilbyr.

te på jobb

Ta kontakt for en uforpliktende prat. Fyll ut skjemaet under og vi vil kontakte deg så snart vi kan.

Navn (kreves)

E-post / Telefonnummer

Din Melding

Vi kan også nås per telefon eller e-post.
+47 22 32 22 22 / post@akaffe.no

Vi gleder oss til å høre fra dere!

Vil du lese mer om vårt Puro konsept kan du gjøre det her.

Ønsker dere kaffemaskin kan dere så vårt utvalg av kaffemaskiner her.