Livet handler om balanse, og det samme gjør PURO.

Balanced CO2 merket viser en forpliktelse til å a) Måle b) Redusere og c) Kompensere CO2 utslipp i kaffeproduksjonssyklusen.

Karbonbalansert Co2Coffee

Puro og regnskogene

Regnskogene får nytt liv med PURO’s hjelpende hånd. Gjennom samarbeidet med World Land Trust, bruker Puro overskuddet av salget på hver pose kaffe for å kjøpe og beskytte regnskogsområder i kaffeproduserende land. World Land Trust arbeidet går ut på å gjenopprette livsmiljøer og gjeninnføre tapte arter i pakt med naturen, samt styrke landet der kaffen dyrkes i skyggen av naturlig hjemmehørende trær. Det er frukten av varemerket PURO.

Vi kompenserer nå CO2 -utslipp generert fra:

1. Dyrking av Puro-kaffe.
2. Våtmaling av Puro-kaffe.
3. Sjøtransportcontainere med Puro-kaffe fra havner i Guatemala, Honduras, Colombia, Peru og Uganda til havnen i Antwerpen.
4. Elektrisitet og gass som kreves for brenneprosessen av Puro-kaffe.

Les mer om balansert CO2kaffe på https://co2.coffee eller ta en titt på Puro kompensasjoner på https://co2.coffee/puro

Etter bevisst dyrking og påfølgende behandling, krysser Puro-kaffebønner deretter havene for å komme frem til vårt kaffebrenneri og en metamorfose ser dem forvandle seg fra lysegrønn til mørkebrun. Det er en vidunderlig reise, men den frigjør karbon i atmosfæren.

Mens vi ønsker at Puro-kaffe fortsetter å varme hjerter, ønsker vi ikke at den skal bidra til å varme opp planeten.. Siden begynnelsen av 2017, ble Puro-kaffen Balanced CO2ffee, for å sikre at karbon generert fra dyrking, maling, sjøfrakt og brenning er CO2-kompensert av REDD+

For å unngå utslipp av lagret karbon og reabsorbere atmosfærisk CO2.

NB! For tiden er Puro-regnskogreservat i Vietnam som har blitt opprettet og forvaltet som et CO2-kompensasjonsprosjekt.

PURO kaffe finnes med mange smaker og er det «etiske valget» av kaffe. Hver kaffebønne bærer et budskap, en fortelling. Puro anser at dagens konsumenter bryr seg mer om hva de drikker – ikke bare smaksmessig men også at kaffen har blitt produsert med respekt overfor mennesker og natur.

Er du opptatt av miljøvennlig og bærekraftig kaffe, anbefaler vi deg å ta en titt på hjemmesiden: www.purocoffee.no

Puro Fairtrade coffee